A Heavenly Welcome

Deze Engelse site is een soort christelijke versie van het boek 'veilig bevallen' van Beatrijs Smulders. Kierra Blaser is geboorte doula geworden nadat ze een teleurstellende ervaring opgedaan had in de bevalling van haar eerste zoon. Ze had veel christelijke boeken gelezen over een bovennatuurlijke pijnvrije bevalling en ze had een traditionele geboortecursus gevolgd, omdat er geen christelijke cursus was. Ze ging de bevalling tegemoet in de verwachting dat ze pijnvrij en vreugdevol thuis zou bevallen, maar er traden al complicaties op voor de bevalling, zodat ze naar het ziekenhuis moest, waardoor ze zeer teleurgesteld was en niet meer wist waar God was in dit hele verhaal. Dit heeft er toe geleid dat ze zelf geboorte doula is geworden en cursussen aanbied over de hele wereld die de ervaring van de natuurlijke geboorte combineert met het geloof: de vreugde en aanwezigheid van God tijdens de bevalling. Een Nederlandse moeder die zeer bemoedigd was door deze site, gaf aan dat het opbouwend is om de onderstaande 3 video's te bekijken, maar dat het goed is om te weten dat de informatie op de website en de filmpjes een tikkeltje charismatisch zijn. Als je het Engels beheerst, laat je dan inspireren en bemoedigen en neem er uit mee wat jouw geloof ondersteunt. Klik op de titels om naar het filmpje te kijken: 

1. Overgave aan Jezus Christus

Het eerste punt dat Kierra bespreekt is het grootste en belangrijkste punt: overgave aan God! Wanneer wij onze eigen voorstelling maken van hoe de geboorte zal gaan verlopen en we proberen dat koste wat het kost onder controle te houden, dan stort onze wereld in als de bevalling anders verloopt. We hebben geen visie meer, geen hoop, geen verwachting, alleen teleurstelling en tranen... Daarom is het zo belangrijk om de controle aan God uit handen te geven, en Jezus Christus te vertrouwen dat Hij de bevalling volledig in Zijn handen heeft. Of je nu een gewenste thuisbevalling kunt hebben, met of zonder pijn, of onverwachts toch in het ziekenhuis of het beland zelfs in een keizersnede... het geloof dat God jouw situatie volkomen in handen heeft, geeft rust. Het verloop van een bevalling kunnen we nooit onder controle hebben. Maar God heeft het wel onder controle. 

2. Verwelkomen van de weeën

Het is belangrijk dat een zwangere vrouw zich niet verzet tegen de pijn van de weeën. Niet alleen verliezen de weeën hierdoor hun werkende kracht, maar ook de ervaring van de pijn wordt veel zwaarder. Kierra moedigt ons aan om de weeën en daardoor ook de pijn te verwelkomen! De weeën zijn immers absoluut noodzakelijk om het kindje ter wereld te laten komen. Adem ze als het ware tegemoet en laat ze diep binnen komen. Hierdoor verwelkom je de weeën, kunnen ze hun krachtige werk doen en raak jij niet gespannen.

3. Geloof en Hoop

Geloof in Gods Woord en beloften, en een voortdurende hoop op wat God zal doen, zijn volgens Kierra belangrijke pijlers tijdens het geboorteproces. Ongeloof en hopeloosheid nemen je kracht weg. Maar geloof in wat je hemelse Vader gesproken heeft dat Hij het goede met je voor heeft en hoop op een positieve uitkomst geven je kracht om door de moeilijke momenten van de bevalling heen te komen. 

Andere ervaring

Het baren van haar tweede zoon was voor Kierra een totaal andere ervaring. Ze had zich op een andere wijze voorbereid en kon gedurende de bevalling voortdurend de aanwezigheid en de vreugde van God ervaren, hoewel de bevalling niet pijnvrij was. Voor haar getuigenis: klik hier. En klik dan de bovenste video aan.