Blogs

Beschikbaar

Gejaagd zocht ik in de auto naar een pen, in de hoop dat de woorden lang genoeg in mijn hoofd bleven. Er plopte namelijk een oneliner in mijn hoofd, die ik koste wat ‘t kost wilde onthouden. Gelukkig zat er in de achterzijde van de passagiersstoel pen en papier.

Lees meer »

Moe(der)stuintjes

Vaak zit ik alleen aan tafel met de kinderen. De keren dat wij met het hele gezin gezamenlijk eten zijn per week ongeveer op één hand te tellen. Mijn man werkt (en slaapt dus) namelijk op alle onmogelijke uren.

Lees meer »

Prioriteiten op zijn kop

Ik ben gek op goede boeken, artikelen, en oneliners die gaan over thema’s rond Bijbels vrouw zijn, neem bijvoorbeeld ‘Vrouw naar Gods hart’ van Elisabeth George die moet echt iedere vrouw gelezen hebben. Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat ik tijdens het lezen van ‘De waarheid maakt vrij’ van Nancy deMoss bij tijden de neiging moest bedwingen het boek tegen de muur te gooien, niet gedaan overigens want goede boeken schuren. Misschien is het daarom ook wel een erg ‘goed’ boek. Goede boeken laten mij inzien wat het plan van God is voor de vrouw in plaats van wat mijn plannen zijn. Niet cultuurgebonden, niet gebonden aan tijd maar het plan dat vanaf de Schepping is bedacht door onze Schepper. Tal van dit soort boeken heb ik onder tranen, luid klinkende Amens en al foto nemend, delend onder zussen, gelezen. Je kunt dus zeggen, ik heb redelijk wat onderricht ontvangen. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor al die Godvrezende zusters die met de Heere wandelen en bereid zijn geweest om als een ‘Titus 2 vrouw’ kennis en ervaring uit de Schrift met mij te delen. De principes zijn helder, de theorie onomstotelijk. In prachtige volzinnen en handzame lijstjes kan ik je vertellen hoe je nu zo’n vrouw kunt zijn. Om maar een lijstje te noemen die je vast kent. 

Lees meer »