Familie Stam

Geweldig, leerzaam, vermoeiend, confronterend, zegenrijk, vreugdevol, ingewikkeld, uitdagend, onmogelijk, uitputtend, intens, ontroerend: dat is moeder zijn, voor mij althans. Leven in de dynamiek van een jong gezin doet mij steeds meer beseffend dat dit zonder de genade van de Allerhoogte gewoonweg niet te doen is.
Tenminste, niet als je er intens naar verlangt dit op een Bijbelse manier te doen.
Meer dan eens word ik geconfronteerd met mijn eigen tekorten en falen die juist zo pijnlijk naar boven komen tijdens de spitsmomenten van de dag. Moeder zijn houd je een spiegel voor. Moeder zijn doet je steeds weer beseffen, ik kan het niet, maar U wel, Doe het door mij heen!
Hoe kan ik mijn vier dochters opvoeden tot vrouwen die diep ontzag hebben voor God, Zijn Woord gehoorzamen en met heel hun hart Jezus liefhebben en navolgen in deze tijd van feminisme?!

Welkom in mijn worsteling en uitdaging tegelijk. Graag deel ik met jullie iets van mijn leven als moeder, de zegenrijke momenten, de ontroerende en de pijnlijke.
Dat is uiteindelijk het leven hier op aarde. Een aaneenschakeling van momenten die alle emoties raken. Juist in het meest kwetsbare als het moederschap.
Want we willen het toch zo verschrikkelijk graag goed doen. Zeg eens eerlijk, kijk je ook vaak naar dat ene gezin waarvan je denkt, zo die heeft het dik voor elkaar? Zie mij: de prutser!
Deze onjuiste gedachtenspinsel heeft mij dikwijls laten uitroepen: 'Ik ellendige moeder!’
Dwars door deze gedachten is daar het Woord van God, dat niet eist of schreeuwt maar liefdevol zegt: wat gaat het jou aan, volg jij Mij!
De juiste focus houden. Niet wanhopig kijken naar de andere moeders, maar de God van de moeders. Jezus Christus onze Redder die ons vrijgekocht heeft van onze zonden en zinloze levenswandel. Hij wijst aan waar verandering nodig is, en ja, dat doet pijn, au. Heel erg soms. Toch is het zo heerlijk om gevormd te worden door Hem. Omdat er dan meer van Hem komt in je hart. En dat is wat je veranderd. Zijn genade in mijn hart, mijn focus op wie Hij is maakt dat ik stilletjes, heel langzaam transformeer naar Zijn Beeld.

Mariënne Stam 30 jaar, 11,5 jaar getrouwd met William mijn geliefde man en broeder in Christus.
Sarah-Lynn 10,
Charlotte 8
Phileine 6
Eleonora 1