Hoofdstuk 9 - Moeders bestendigen generaties

Het nageslacht zal Hem dienen, en aan de Heere toegeschreven worden tot in generaties. Zij zullen komen en Zijn gerechtigheid verkondigen aan het volk dat geboren zal worden, want Hij heeft het gedaan.' (Psalm 22:31,32)

 

Onze macht en invloed als moeders hebben niet alleen invloed op het lot van de natie, maar ook op toekomstige generaties. God wil dat we ons leven leiden in de context van toekomstige generaties. Hij wil ook dat we deze mentaliteit hebben. Hij wil dat we elke dag moeder worden met een visie voor toekomstige generaties.

 

Hebreeën 7:9 en10: ‘Ook Levi… heeft door Abraham tienden gegeven. Want hij was nog in het lichaam van zijn vader, toen Melchizedek hem tegemoet ging’. Levi was Abrahams achterkleinzoon, Abraham kon dat hoegenaamd niet weten, maar God spreekt van zijn bestaan voordat hij leeft.

 

Het is gemakkelijk om vast te lopen in de dagelijkse beslommeringen in huis, nietwaar? Er kunnen momenten zijn dat je het gevoel hebt dat je vastzit in het slijk zonder de hoop iets te bereiken. Het praktische en fysieke werk van het moederschap kan vermoeiend zijn, maar het is onze houding ten opzichte van het huishouden en het moederschap die ons gevangen zet of bevrijdt. Het is hoe we onze taak als moeder waarderen die bepaalt of we depressief of vreugdevol zijn....download de PDF hieronder om verder te lezen.